logo

Servicii veterinare Constanta

Vaccinare

Din momentul in care nu mai beau laptele matern, puii sunt descoperiti din punct de vedere imunologic si trebuie, deci, protejati prin vaccinare. Pentru ca vaccinul sa fie eficient, inainte cu cateva zile, se face deparazitarea interna.

Primul vaccin se face incepand cu varsta de 6-8 saptamani, atunci cand imunitatea asigurata de laptele matern incepe sa dispara. Cu cateva zile inainte de prima vaccinare este bine sa-l deparazitezi (pentru aceasta varsta iti recomand Drontal Puppy) si sa urmaresti daca elimina viermisori, caz in care deparazitarea se repeta peste 2 saptamani.

Primul vaccin este cel care protejeaza organismul impotriva bolii Carre (jigodie) si a parvovirozei. Se face apoi o repetare (rapel) a acestui vaccin la 2 saptamani .Se continua schema de vaccinare (schema stabilita de medicul veterinar) cu alte vaccinuri (pentru leptospiroza, coronaviroza, hepatita virala, parainfluenta, piroplasmoza, parvoviroza, boala Carre), la final urmand vaccinul antirabic.

Retine ca pana nu termina ultimul vaccin nu are voie sa iasa afara sau sa intre in contact direct cu alti caini. Prima vaccinare o va proteja impotriva parvovirozei si a maladiei Carre (jigodiei), apoi se repeta acelasi vaccin la interval de 2 saptamani, rastimp in care se repeta si deparazitarea interna. Apoi urmeaza vaccinul polivalent, cu rapel la 2 saptamani, si cel impotriva coronavirozei, urmand ca ultimul vaccin sa fie cel antirabic.

Deparazitarea interna se va face la un interval de 3-4 luni (in functie de greutatea catelului, se vor administra pastile antiparazitare: Cestal plus, Drontal, Dehinel, Pratel etc.)

Plimbarea in aer liber cu animalul tau poate aduce neplaceri, daca nu e pregatit.

Sus

Deparazitare interna si externa

Daca iubesti animalele, cu siguranta ai ras cu hohote la toate videoclipurile cu pisici si caini care canta la pian.

Dar iubirea fata de animale inseamna mai mult de-atat, si vizita la medicul veterinar trebuie sa fie intotdeauna prima pe lista.

La caini, deparazitarea interna se face cu Dehinel (substanta activa febantel, pirantel si praziquantel), iar cea externa cu Duo Win (substanta activa piriproxifen si permetrina).

La pisici, deparazitarea interna se face cu Cestal Cat, iar deparazitarea externa cu Efipro (Virbac).

Fiecare animal este special si unic in felul sau. Printr-o consultatie amanuntita descoperi lucruri noi despre el si poti preveni anumite afectiuni absolut nebanuite pe care companionul tau le are.

Test dirofilaria: Dirofilarioza este o boala produsa prin intepaturi de tantari, manifestata prin aparitia la nivelul aortei si arterelor pulmonare a unor viermi ce pot ajunge la 30 cm lungime.

V-ati vazut vreodata catelul facand saniuta pe covor? Aceasta poate fi una din cauzele care pot duce la abcesele perianale, prin urmare vidatul glandelor perianale este foarte important pentru sanatatea animalelor de companie.

Sus

Chirurgie

Cabinetul medical veterinar 3R Vet dispune de o sala de operatii dotata modern cu toate instrumentele necesare efectuarii tuturor tipurilor de interventii chirurgicale.

Dintre interventiile chirurgicale care se efectueaza in cabinet amintim: osteosinteza, cezariana, ovariohisterectomii(castrare), uretrostoma, gastroenterotomii si gastroenterectomii, ablatie de splina, ablatie de vezica biliara, etc.

Sterilizarea instrumentarului se face prin aer cald folosind o etuva performanta.

Pardoseala salii de operatii este din gresie de trafic greu si permite o curatire si dezinfetie corespunzatoare.

Sus

Stomatologie

Dumneavoastra sunteti o persoana responsabila care detine animale de companie si sunteti foarte preocupat de starea lui de sanatate. Cu toate acestea va amintiti intotdeauna ca trebuie acordata o atentie deosebita si danturii sale?

Animalele de companie prezinta afectiuni dentare asemanatoare cu ale oamenilor. Multe din aceste probleme pot fi evitate prin prezentarea animalului de companie la medicul veterinar in vederea efectuarii unui control periodic.

Semne ale afectiunilor dentare:
- Respiratia urat mirositoare - unul dintre primele semne ale afectiunilor dentare
- Crusta / zona de culoare galben-maronie la nivelul dintelui, in apropierea gingiei
- Gingii rosii si umflate
- Durere sau sangerare in timpul mesei sau la atingerea gingiilor
- Apetit redus sau dificultate la masticatie
- Pierderea sau lipsa dintilor.

Afectiunile dentare pot fi evitate !!!

Sus

Laborator analize

Determinarile de rutina se realizeaza in cadrul clinicii noastre pe baza unei programari prealabile. Analizele biochimice si hematologice pot fi de multe ori extrem de necesare si urgente. Rezultatele permit un bun management si un ajutor de cele mai multe ori absolut necesar in stabilirea unui diagnostic cat mai rapid si cat mai exact.

Sus

Servicii

Recenzii

quote

Cainele meu s-a simtit mai bine dupa aproximativ o saptamana de cand i s-a administrat tratamentul contra viermilor intestinali. Multumesc VET 3R.

-Filip George